Изкачване на мальовица с деца

 • Абонирам
 • Споделете това
 • Дял
 • Препоръчвам

Както казах в самото начало, връх Мальовица ми се видя по-труден за изкачване и от връх Мусала , и от връх Вихрен , и от връх Ботев. Дано бог закриля него, та той да закриля нас — молели се българите. Температура градуса над нулата и много гъста мъгла.

В тази връзка, моя първи съвет и да си подберете компания, която върви с едно и също темпо и да не тръгвате сами. Приятна изненада за посетителите на входа на хижата е кравешкия т барометър. Similar Posts. Ане, без лифт пеша имам предвид. Изкачването беше трудно,точно както го описвате, но слизането окончателно ни разказа играта. Водопад Горица в Рила близо до Сапарева баня август 7, Лек път и пазете природата чиста!!!

Аз лично доста се озорих при качването, макар и да не съм съвсем начинаеща в планинските преходи. Изкачване на мальовица с деца Парола:.

По пътеката минаха две малки групи ентусиазирани туристи. В заключение - не се страхувайте и атакувайте смело върха, не е чак толкова труден и опасен. Последваха походи Разлог-хижа Яворов-вр.

Елениното езеро от високо.
 • Сайт има и контакти хотел Мальовица. Неуловим и бърз като вятър, начело на малка чета смелчаци, прелитал Мальо от град на град и от село на село, за да мъсти на поробителите.
 • Началото на маршрута Изгрева край Самоков Ако знаете, че маршрутът в планината ще отнеме повече от часа, е препоръчително да тръгнете възможно най-рано.

ЦПШ Мальовица – хижа Мальовица

Началото на Февруари г. Преди върха. Беше препълнена, няма баня, стаите са с по 20 човека, с нарове един до друг и има още какво да се прави по нея. Но да Ви разкажа за изкачването на Мусала. Малко по-нагоре от Елениното езеро следва още едно по-малко езеро, но все още замръзнало, въпреки че вече е лято. Но напук на името си израснал строен и хубав, левент юнак.

Само ние и планината!

По пътя към върха - изкачване на Мусала. Връх Мальовица! На около двадесетина минути от началото на пътеката се намира чешма с прясна планинска вода. Виж галерия. Там мъртъв го намерили другарите му.

Преходът до връх Мальовица

Ане, без лифт пеша имам предвид. Вход за потребители. Мальовица го минахме с един колега навремето го затрупа лавина в Пирин , отивайки към Седемте езера.

Leave a Comment Cancel Reply? Крем супа от броколи октомври 4, навременни и сигурни, вашият блог ме вдъхнови да започна по-често да обикалям из красотите на България. Ако разполагате с повече от ден и имате възможност за преспиване в планината го препоръчвам горещо. От хижата до втора тераса се стига за около 40 минути. На почивка в Еленския Балкан. БГ АД не гарантира за достоверността и пълнотата на съдържанието изкачване на мальовица с деца не гаран.

Горе на върха

С бебе в планината — изкачване на Приятни преходи в планината запалени туристи, тя зарежда! Други напуснали чифлиците и имотите си и избягали в града.

 • Който има идеи — да ги споделя!
 • Благодаря за споделените впечатления!
 • Мусала Всички казват че Мальовица е много труден за изкачване.
 • Тази година не, но догодина със сигурност, ще опитам да повторя описания от вас маршрут.

Митко каза:! Маршрутът е изключително разнообразен и много красив! Така, почти на шега и без никаква подготовка, изкачване на мальовица с деца студена и толкова кристално чиста. Водата е ? Екопътека и водопад Боров камък: крас ? Еленино езеро След около 45 минути катерене от втора тераса се стига до Елениното езеро? Нямало я Босилка. Това лято обиколих доста места и верен пътник всеки път ми е моето куче - Голди лабрадор.

Хижа Мальовица – втора тераса

Наскоро обсъждах маршрути с хора от бюро Радецки те организират екскурзионни летувания и се похвалих къде сме ходили с малката, напр. Стигнахме Яворова поляна с беседката и рекичката, подкрепихме се с кой каквото си носи и по горски път до шосето под ЦПШ. Гледката е страхотна На снимката вляво по посока седемте рилски езера но не се виждат добре са Урдини езера, а в дясно са Мальовишки езера. Според мен е по добре на слизане да зяпа повече човек.

В дъното на втората тераса: поглед. От билото се виждат Рилския манастир, т, Урдините езера и връх Мусала. Зимно време, доста от участъците по описвания маршрут са лавиноопасни. Здравей.

 • Маруца 10.07.2020 в 08:58

  Сега наред е връх Вихрен. Връх Мальовица.

 • Мелъди 04.07.2020 в 06:21

  А сега най-важното - разстоянието от ЦПШ до хижа Мальовица е много по-кратко и се изминава обикновено за 30 - 45 минути. Оказа се,че сме били съвсем близо до Говедарци.