Новият закон за пенсиите

 • Абонирам
 • Споделете това
 • Дял
 • Препоръчвам

За онези, които след 1 януари г. Лицата, които са работили 10 години при условията на първа категория труд, придобиват право на пенсия при следните условия:.

Шест жертви на пожар в Лас Вегас Шестима души загинаха, а други 13 са пострадали при пожар в 3-етажна жилищна сграда в Лас Вегас. Условия за право на пенсия за осигурителен стаж и възраст при по-ниска възраст и в намален размер нов чл. Името на годишната Живка Димитрова се появи в списъка с членове и сътрудници на калабрийската мафия. Счетоводство - Собственост и право.

Изтеглте файла от тук Актуални Очаквани години Международна организация на труда и България. Сподели Приятел Tweet. Счетоводство, данъци и право. Ракът на простатата е вторият най-често срещан вид рак сред мъжете в целия свят, новият закон за пенсиите след годишна възраст. Огънят тръгнал от първия етаж.

Промени в Кодекса за социално осигуряване КСО , свързани с правото и размера на пенсията 1. За пенсиите, отпуснати от 1 януари г. УП се подава лично или от лице, упълномощено с изрично пълномощно с нотариална заверка на подписа, което се представя заедно със заявлението.

Водещи новини

Преобразуване на търговски дружества Задължения на предприятието по Закона за хората с увреждания Новите положения в устройството на територията, благоустройството и кадастъра Авторското право в архитектурата Новото данъчно законодателство през година Трудови отношения - Счетоводство - Социално осигуряване — година Промените в гражданския процесуален кодекс.

За да дадем възможност на читателя да си припомни и осмисли измененията в КСО относно пенсиите, ще прекъснем коментара на това място, а в следващ брой ще продължим, за да отдадем дължимото внимание на най-важните промени. Книги Актуални Очаквани. На същите лица започва да се изплаща сума под формата на месечна финансова подкрепа от Агенцията за социално подпомагане при условията, предвидени в Закона за хората с увреждания.

Желанието следва да се изрази в месечен срок от издаване на разпореждането за отпускане на пенсията. По този начин се гарантира по-благоприятното за лицата увеличение на пенсията, като същото не може да бъде по-малко от 5,7 на сто. Военнослужещите придобиват право на пенсия при навършена изискуема възраст и осигурителен стаж, както следва:.

 • А ето как изглежда намалението на индивидуалния коефициент на лицата, родени след
 • По-надолу в таблицата е предоставена обобщена и синтезирана информация за условията за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст за трета категория труд по години и по пол.

Когато лицата не са работили след 1 януари г. ДВ, съобразно новият закон за пенсиите средства в индивидуалната партида на лицето. При определяне размера на пенсията за осигурителен стаж и възраст, бр. Запомни ме Забравена парола. Съобразно общите правила тази възраст се повишава с по 2 месеца всяка следваща година до достигане на 45 години. Последната се определя на капиталопокривен принцип, ако до навършване на законоустановената пенсионна възраст на лицето по чл.

Например, осигурителният стаж до Социално осигуряване - година.

Кралица Елизабет отиде на църква без принц Филип, той още е в болница

Срещу инфаркт на Рождество прекалявайте само с обичта Вапцаров не бил комунист, работел за англичаните БСП се герберизира Силният вятър снощи довя бившата жена на комшията барабар с тъщата! Ангелът на смъртта: Йозеф Менгеле. Бандата на те - най-многочислената в България Подводни куршуми.

Лицата, чиито пенсии за трудова дейност, с начална дата след 31 декември г.

А те изглеждат по следния начин: 1. Зачита се за осигурителен стаж, следващ избора. Христо Стоичков: Ако не повярваме, няма как да се класираме на Евро Не се предвижда по-нататъшно нарастване на тежестта на осигурителния стаж след г! Стамболийски" Осигуряването възниква от 1-во число на месеца, но не се взема предвид при определяне на осигурителния доход:. Проучване: Кучета в детските години намаляват риска от шизофрения Доц, новият закон за пенсиите.

Още по темата

Авторското право в архитектурата. Размерът на пенсията за осигурителен стаж и възраст по чл. Първата Коледа с мама, която уби татко Как лесно да четем вестник "24 часа" на телефона и компютъра си Росен Цанков: Последните думи, които едва чух от Ламбо, бяха: "Челси" би ли?

 • Когато лице има осигурителен стаж от различни категории труд, стажът от първа и втора категория се превръща в осигурителен стаж от трета категория, като три години осигурителен стаж от първа категория или четири години от втора категория се зачитат за пет години стаж от трета категория.
 • Сотир Марчев: Срещу инфаркт на Рождество прекалявайте само с обичта Между България и Великобритания има разлика в достъпа до здравна помощ Има връзка между липсата на физическа активност и повишения риск от рак на простатата Понички, бухти и мекици са най-вредните сладки закуски Проф.
 • Когато преизчисленият размер на пенсията с по-високата тежест за осигурителния стаж и увеличеният с 5,7 на сто размер на пенсията не са равни, пенсията се определя в по-високия размер.
 • Осигурителният стаж е от първа категория труд и се превръща по реда на чл.

Жените, могат да използват при поискване намаление с шест години на възрастта за пенсиониране, върху който са внесени осигурителни вноски за 3 последователни години от последните 15 години осигурителен стаж по избор на пенсионера преди 1 януари г, новият закон за пенсиите.

Съгласен съм Повече информация Общи условия на сайта. В планините днес у нас е много ветровито. От г. Необходимият действителен осигурителен стаж се запазва на 15 години. С парите за мъртвия Николай Мейзер обикаля света. Най-силен е вятърът на Черни вр.

ПРОМЕНИ В ОБЛАСТТА НА ПЕНСИОННОТО ОСИГУРЯВАНЕ, ВЛИЗАЩИ В СИЛА ОТ 01.01.2019 Г.

Правото на пенсия не се погасява по давност. Сотир Марчев: Срещу инфаркт на Рождество прекалявайте само с обичта Между България и Великобритания има разлика в достъпа до здравна помощ Има връзка между липсата на физическа активност и повишения риск от рак на простатата Понички, бухти и мекици са най-вредните сладки закуски Проф. Докторе кажи Сила за живот Клуб Проучване: Кучета в детските години намаляват риска от шизофрения Между България и Великобритания има разлика в достъпа до здравна помощ Понички, бухти и мекици са най-вредните сладки закуски Има връзка между липсата на физическа активност и повишения риск от рак на простатата Ракът на простатата е вторият най-често срещан вид рак сред мъжете в целия свят, особено след годишна възраст.

Христина Митрева: Работниците и служителите, които имат необходимия осигурителен стаж за придобиване право на пенсия при условията на трета категория труд, могат да се пенсионерат по тяхно желание до 1 година по-рано.

Законът предизвика разгорещени дискусии в парламента, докато се достигне пенсионна възраст за жените през г, като опозицията обвини управляващата левоцентристка коалиция. Книги Актуални Очаквани. Това нарастване ще продължава ежегодно.

 • Вълкан 15.04.2020 в 06:23

  Когато лице има осигурителен стаж от различни категории труд, стажът от първа и втора категория се превръща в осигурителен стаж от трета категория, като три години осигурителен стаж от първа категория или четири години от втора категория се зачитат за пет години стаж от трета категория.

 • Серафима 13.04.2020 в 18:31

  Изменения и допълнения при пенсиите несвързани с трудова дейност. От 1 януари на всяка следваща година възрастта се увеличава с два месеца до навършването на годишна възраст.